7.Sınıf İngilizce Testleri TEST Çöz! 7.Sınıf İngilizce test çöz

7. SINIF İNGİLİZCE

Toplamda 100 Soru! Cevap anahtarları 25 soruda bir verilmektedir!

1) They didn’t TV last nigt ……………they?

a)was  b)did   c)were  d)didn’t

2)We…………..to İzmir last year.

a) going  b)went  c)goes  d)go

3)They don’t drink tea,…………………?

a)are they  b)does they  c)do they  d)did they

4)I was in Antalya……………summer.

a)this  b)last  c)every  d)any

5)This month……….November.

a)is  b)are  c)were  d)was

6) A: ……………were you yesterday morning?
    B:At school

a)when b)what time c)where d)how often

7)Ayşe went to İzmir last Summer,……………..?

a)didn’t she? B)did she? c)doesn’t she?  d)does she?

8)This year you are in 7th class, but last year…………..in 6th class.

a)are b)weren’t c)were  d)was

      9) An elephant is …………………..than a cat.

    A) as big as
    B) as small as
    C) bigger
    D) smaller

     10) İstanbul is…………………..than İzmir

   A) more crowded
    B) big
     C) smaller
     D) crowded


11) I have got …………. apples
a) a little b) any
c) a lot of d) so much

12) Helin is 1.58 cm tall and Pınar is 1.70 cm tall .Pınar is …………. than  Helin.
a) tall b) the tallest
c) tallest d) taller


13) We wear school uniforms at school ,……….. ?
        Complete the taq question .

      A ) aren ‘t we            C ) don ‘ t they
      B ) don’t we              D ) didn’t we
            
14). I ……. the letter yesterday .
      Boşlukları doldurunuz .
                           
    A) did wrote                   C ) write

    B ) didn ‘t wrote             D )wrote


15)We _________________our holiday in Alanya last summer.

a)spend  b)are spending c)will spend  d)spent

16)Jenny likes reading books,____________________________?

a)doesn’t she     b)isn’t she
c)does she     d)is she

17) I am coming with you,……….?

      a)am I     b) aren’t  I      c)  are I      d) am not I

18)I……… my grandmother last weekend.

a)am visiting   b)has visited    c)visited  d)visit

19)Wane…….to the cinema with her friends yesterday.

a)went   b)sent    c)played   d)cleaned

20)There.......four trees in our garden.

a)is   b)have c)are     d)isn’t

 

21)Ali is ill,..............?

a)is he?  b)has he?  c)isn't he?  d)isn't she?

22)I am right,  ……….  I ?

a)am               b)don’t                c)do                   d)aren’t

23)He ………… very tired last night, so he …………. to bed early.

a)was / went      b)was / goes  c)is / went      d)is / goes

24)He always plays computer games. ………………..?

a)is he      b) doesn’t he    c) don’t he    d) Isn’t he

25)My father ………… a new car yesterday

a)buy    b) buys     c) bought     d) is buying



CEVAP ANAHTARI ( 1/25 )
1 B 11 C 21
2 B 12 D 22
3 C 13  23
4 B 14  24 B
5 A 15 D 25 C
6 C 16 A 
7 A 17 B 
8 C 18 C 
9 C 19 A 
10 A 20  

26) I am coming with you,……………….?

a) am  b)aren’t c)are  d)am not I

27) She has cried………………two hours

a)after  b)for  c)last  d)since

28) A:…………….you……………..at the moment?
    B:No I’m just watching a documentary.

a) Are / working
b) Do / work
c) Did / work
d) Will / work

29)How ……………sugar is there in the packet?

a) much
b) many
c) little
d) a few

30)The kitchen is……………than the bathroom

a)big  b)the smallest  c)smaller  d)small

31)The Nelsons enjoy ………………on their vacation.

a)yourself b)yourselves  c)ourselves  d)themselves

32)Our English teacher……………. us homework.

a)given  b)has given  c)not give  d)give

33)Ayşe’s father……………..his car last year

a)sell  b)sold  c)not sell  d)sells

34)They would like to …………a cup of coffee

a)drinking  b)drink  c)drank d)drinks

35)My mother…………….to school  two days ago

a)coming b)comes c)come  d)came

36)Make an order the sentence
  My / basketball / school / always / brother / play / at

a)My brother always plays basketball at school
b)My brother always played basketball at school
c) My brother plays always basketball at school
d) My brother plays basketball at school always.

37)You can play the piano…………………?

a)don’t you  b)can you  c)do you  d)can’t you

38) This bag is small ,I want a………….one

a)bigger than  b)bigger c)smaller d)smaller than

 


39)Helen is beautiful but Janet is……………

a) the most beautiful
b) beautiful than
c) more beautiful
d) beautiful

40)I am right,…………..I?

a)am  b)don’t  c)do  d)aren’t

41) He…………….. very tired last night, so he…………….to bed early

a)was / went  b)was / goes  c)is / went  d)is / goes

42)Two hours ago he ………………...here but now he……………….

a)was / wasn’t  b)were / isn’t  c)isn’t / wasn’t d)was / isn’t

43) Ece and Elif go to school every day,……………….?

a)Don’t they
b)Does she?
c)Do they?
d)Doesn’t she?

44) A:Where………you two days ago?
      B:I ………….in İstanbul

a)was / was  b)were / was  c)were / were  d)was / were

45) )……………..your mother……………….the dishes?

a) Are / wash
b) Did / wash
c) Did / washed
d) Is / washed

46)İstanbul is ………..a Ankara

a)crowd b)the most crowded  c)more crowded d)crowded

47) He ……………….visit his grandfather yesterday

a)isn’t  b)aren’t  c)didn’t  d)wasn’t

48)My father went to Ankara…………………..

a)tomorrow  b)today c)last week  d)this week

49)Asiye and Ali ______________ tennis at weekends.

a)plays  b)is playing c)play  d)playing

50)  İzmit is  __________________ Balıkesir.

a)more crowded than   b)crowded than  c)crowded d)the most crowded


CEVAP ANAHTARI ( 26/50 )
26 B 36 A 46 C
27 B 37 D 47 C
28 A 38 B 48 C
29 A 39 C 49 C
30 C 40 D 50 A
31 D 41 A 
32 B 42 D 
33 B 43 A 
34 B 44 B 
35 D 45 B 


51)………….you………..the football match on TV last night?

a)Did / watched b)Did / watch  c)Were /watched d)Were / watch

52)The red car is …………..the blue car.

a)more expensive than b)more expensive c)expensive than d)expensive

53)What………you…………last night?

a)did / watch  b)did / watched c)do / watched  d)does / watch

54)Yesterday was Sunday.We………..a big breakfast yesterday.

a)have  b)had  c)having d)have had

55)A:Did Ahmet drink milk last night?
     B:Yes, he ……….milk last night

a)didn’t drink   b)drank c)drink  d)drinks

56) She ……………...her homework yesterday.

a)do b)did c)did do d)does

 


57) Atatürk ………………..born in 1881

a)is  b)are  c)was  d)were

58)I………….football every weekend but I………football last weekend

a)play / didn’t play  b)played / didn’t play
c)was / didn’t play  d)were / played

59)Teachers………………..wear  suit   in    the  school.

a-has  to            b-have  to      c-   must           d- musn’t  

60) The  students  ……     ………  don’t  have
      DVD player  in  ………  room.

     a) says   they / their             b)say their / they 
     c)say  they / their                 d)says they / their

61)Tom :  ‘I  watch  Tv  everyday’

    a) Tom  says  he  watches  Tv  everday.
    b) Tom  say  I am   watching  Tv  everday.
    c) Tom  says  he  watch  Tv  everday.
    d) Tom  say  I  watch  Tv  everday.

62)You ………………smoke in the hospital.

a) have to  b) has to  c) don’t have to  d) mustn’t

63) Students ……………… be late to the lesson.

a) haven’t b) has to  c) don’t have to d) must

64) A: ………………………. you got a calculator?
B: No, I ……………………

A) Has / hasn’t               B)Has/ haven’t           C) Have / haven’t             D)Have / hasn’t


65) A: Is there ……………….. cheese in the fridge?
     B: Yes, there  ………………

A) any /any          B) any /some          C) some / some                       D) some / any

66) My sister has got a washing machine.
    She ………………….. wash the dishes by hand.

A) don’t has to                   B) doesn’t has to              C) dont’t have to      D) doesn’t have to

67) They …………………… walk to school when they were children.

A) had to           B) have to           C) didn’t has to        D)  didn’t had to

68).I  did not help Carol.She cleaned the house by  ……..

a)myself       b)  herself       c) himself      d) ourselves

69)We learnt English by ……….

a)themselves      b)myself     c)ourselves     d)herself

70)The watch is …………………………the clock.

a)more expensive than            b)the most expensive
c)more expensive                     d)the expensive than

50 YTL  10 YTL

 


71)  They _________ football yesterday.

    a) play             b ) were             c ) played         d ) playing


72) I did my homework last night …………………………………..

a) by himself                      b) myself            c) yourself                          d) by myself

73) I would like …………………………………………….

a) to a pizza                           b) a pizza          c) too buy a pizza                 d) to pizza

74)The Nile is ………………………. The Kızılırmak.

A)long than  B)longer than  C)long that  D)long

75)They don’t go to concert every weekend, …………….?

A)do they  B)does they  C)don’t they  D)doesn’t they

                                  
CEVAP ANAHTARI (51/75 )
51 B 61 A 71 C
52 A 62 D 72 D
53 A 63 C 73 B
54 B 64 C 74 B
55 B 65 B 75 A
56 B 66 D 
57 C 67 A 
58 A 68 B 
59 D 69 C 
60 C 70 A 


76)You …………………… to write a letter.

A)want  B)want to  C)was   D)would

77) I can run _________________ a tiger.

A) as fast as B)fastest C)faster  D)as fast


78)Winter is the________________ season of the year?

A) as cold as B)colder  C)coldest  D)cold

79)What do you prefer reading?

A)I prefer read book.     B)I prefer to reading book. 
C)I prefer to read book.    D)I prefer reading book. 

80)İstanbul is the ________ city in Turkey.

A)biggest  B)bigger C)as big as  D)big


81)This is the………suit I’ve ever bought.          

A)cheap       B)more cheap    C) most cheap   D)cheapest


82) This is the……….cheapest book .   
    
A)more                  B)most                 C)the most          D) ----


83)I can’t buy that dress. I want ………………one.

A)cheaper  B)cheapest  C)the cheapest  D)more cheap

84)This is …………………………… song I’ve ever heard.

A)bad  B) worse     C) the most worst  D) the worst

85) Today, Liz is _____woman in the world.

A) happiest     B) the most happy       C) the less happy      D) the happiest

86) You  ……………….  tidy your room.
               
   A )had     B)  have to    C) haven’t      D)  has to   

87)Aslı is as ............as Ayşe.

a) the same                            b) beautiful                c) different                              d) beauty

88)Do you want to go to cinema?

a)   No,I prefer going to theatre.                          
b)   Yes, I does.              
c)    No, I didn't.                                  
d)   Yes,They do.

89)İstanbul is ............................... city in Turkey.

a) more crowded                                 b) the crowdest
c) the most crowded                           d) the most crowdest

90)You .................... cook anything for me tonight because I will be late. I can get a sandwich or something later.

   A)have to                   B) must  C)doesn’t have to                     D) don’t have to

91)A: What’s ................ animal in the world?
B: On land or in the sea?
 
A) as big as                  B) the biggest  C)   bigger                           D) too big

92)The lesson today wasn’t .......................... the one we had last week.

    A) as interesting as                              B) more interesting
    C) the most interesting                        D) so interesting

   93)....................... people are unemployed in our country because there aren’t enough jobs.
          
A) A little                        B) A lot of        C) A few                             D) Much

   94) I …………………………. in İstanbul,my sister……………………….in Ankara

A)live/lives B)lives/live  C)live/living  D)do/live
     95)I’II buy……………………..bread.

     A)any      B) a few       C) some       D)how many

  96)Ayşe is _________girl in the class.

   a)the most beautiful  b)more beautiful   c)the beautifulest    d) beautiful

  97)Lake Van is ________than Lake Burdur.

  a)taller.               b)larger          c)more expensive              d)smaller

  98)İzmir is _________than  Ankara.

   a)colder                     b)faster            c)hotter                d)taller

  99)Ağrı is as ___________as Kars.

   a)long       b)hot             c)tall                 d)cold 

100)…………..you ever seen a film of Harry Potter?

  A)Has   B)Did   C)Have  D)Are

 

 

CEVAP ANAHTARI (76/100)
76 B 86 B 96 A
77 A 87 B 97 B
78 C 88 A 98 C
79 D 89 C 99 D
80 A 90 D 100 C
81 D 91 B 
82 D 92 A 
83 A 93 B 
84 D 94 A 
85 D 95 C 


Kaynak : testleri.blogcu.com

Yorum Yaz